常仔正傳(13)


第一次做新酒樓,第一次農曆新年要返工,第一次約女仔出街,都好多個第一次,甘係咪會陸續有來,睇洛去你就知😁。

大年初一的晚上,因害怕同事碰見,所以相約在電影院門等,常仔較早到達只好一支公陣先,過不了多久,欣也到達,當天欣一身簡約打扮,恤衫配緊身牛仔褲波鞋,二十年後的今天諗返起,真係好青春可愛😍。

馬上又回到從前,常仔當刻確實著迷,但很快汵靜下來,而且更作出了一個大膽舉動,跟欣牽手並行,而欣也沒有反抗,也等同默認大家的關係,常仔樂透也。

第一次拖手仔試過了,跟住仲無第樣第一次?答案係有😍,第一次的接吻也左今晚發生了,其實當時戲院都幾多人,但要發生的總會發生,可能你會問佢两個仲有無進一步,答案係無的,睇完電影常仔送了欣去車站,自己就就返屋覺覺猪了。

在這段發生了好多第一次的時間裏,見證了一個小孩蛻變成青年的故事,接下來又會係點?下集話你知。

待續……

作者:Ryan poon